Nieuwsbrief oktober 2023

PONYWEEK Denkt U aan de gezellige middag op donderdagmiddag 28 september van 14.00 uur tot 16.30 uur in de Feesttent op het Dorpsplein? Met het optreden van het HÖLLENBOER en de “STROATKJALS” belooft het een heel gezellige middag te worden. De entree is €10 en de koffie, thee en een glaasje staan voor U klaar!

ONTMOETEN EIGEN DORP In oktober wordt U deze bekende zondagmiddag activiteit op 8 en 22 oktober van 14.30 uur tot 16.30 uur in de recreatiezaal “De Plantage” van Stevenskamp aangeboden. Deze middag is voor iedereen die even wat anders wil, zowel de bewoners van de Stevenskamp, als mensen uit het dorp Heeten zijn hier welkom.

HAPPEN EN SNAPPEN Wat is “Happen en Snappen”? Kopje koffie of thee, taartje, spelletje spelen én tegelijkertijd ook nog iets leren! Kom langs bij “Happen en Snappen”! Ontmoeten en gezelligheid staan tijdens dit evenement voorop. En tegelijkertijd hopen we je ook kennis te laten maken met de digitale wereld. Spelenderwijs en ongedwongen, rustig en op eigen tempo. Want niks moet en alles mag. De Bibliotheek komt met het Ouderenfonds op 10 oktober om 14.00 uur naar KulturhusTrefpunt voor een middag voor senioren onder de noemer “Happen en Snappen”. Programma: 14.00 uur: inloop en ontvangst 15.00 uur: bingo met leuke prijzen 16.00 uur: spelletjes naar keuze 17.00 uur: afsluiting en uitdelen goodiebags Deelname is gratis.

KAART EN SPELMIDDAG

Ook in oktober is er elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur in het KulturhusTrefpunt gelegenheid om te kaarten of rummicub te spelen. Ook hier bent U welkom en staat de koffie en/of thee klaar. Kom gerust eens een kijkje nemen.

UITLEG DORPSAPP EN OUDE FILMS OVER HEETEN Woensdagmiddag 18 oktober om 14.00 uur in KulturhusTrefpunt.

Ook wij moeten met de moderne tijd mee.

 Eerder pakten wij ‘t Kevertje en hierin stonden alle activiteiten van ons dorp vermeld. Nu is er de Dorpsapp. Hoe dit precies werkt is iedereen nog niet helemaal duidelijk. Daarom hebben we Corien Simons uitgenodigd en zij legt ons precies  uit hoe deze app werkt. Breng daarom uw mobiel mee en stel gerust uw vragen, wanneer iets U niet helemaal  duidelijk is.

Hierna worden er oude films van Heeten  getoond. Hierin komen diverse  oud Heetenaren aan het woord. Er is o.a. te zien hoe wij destijds de 50 jarige Bevrijdingsdag hebben gevierd. Kosten: €5  (dit is incl. koffie of thee)

Dit alles is zeker de moeite waard.

DE DIGITALE HUISKAMER De “Digitale huiskamer” is in oktober op donderdagmorgen 5 en 19 oktober tussen 10.00 uur en 12.00 uur in Kulturhus Trefpunt. Iedereen met vragen over het werken met digitale middelen zoals de telefoon, tablet of computer kan hier terecht. De samenleving digitaliseert steeds verder. Ook voor de “Heeten App” kunt U hier terecht. Dus ook als U na de uitleg op 18 oktober er nog niet uitkomt! Het is een vrije inloopochtend waar geen kosten aan zijn verbonden.

OPENHUIS FITNESS SPORTHAL HEETEN Fitness Sporthal Heeten bestaat al weer 12,5 jaar. Dit willen zij niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom is er een “Open huis” op 20 oktober vanaf 17.30 uur. Kom kijken naar de vele demonstraties en nieuwe toestellen en naar de mogelijkheden om te bewegen al dan niet onder begeleiding. Er is een speciale jubileumactie. Om ook bewegen onder senioren onder de aandacht te brengen bent U van harte uitgenodigd.

VERKEERSOPFRISCURSUS van VVN afdeling Raalte Veilig Verkeer Nederland afdeling Raalte biedt op maandag 23 oktober alle 50- plussers uit de gemeente Raalte de gelegenheid om het rijgedrag en de verkeerskennis te testen. De test bestaat uit een theoretisch, een praktisch en een algemeen gedeelte. In de theorieles wordt aandacht besteed aan de veranderingen in de verkeerswetgeving. En wordt op een speelse manier een testje afgenomen. Het praktisch gedeelte bestaat uit een rit met een ervaren rijinstructeur in de eigen auto. Het resultaat van deze test heeft geen enkele consequentie voor het rijbewijs. Tijdens het algemene gedeelte kunnen de deelnemers gratis een gehoortest ondergaan. Ook zal de politie zich presenteren en kunnen vragen gesteld worden over verkeerssituaties. En een apotheker vertelt over medicijn gebruik in het verkeer. De test vindt plaats in “Het Annahuis” in Raalte. (Is aangegeven) en duurt van 8.00 uur tot 13.00 uur. Deelname aan de cursus kost, dankzij subsidies €10. Opgave is mogelijk vanaf heden tot en met 14 oktober, tussen 18.00 uur en 20.00 uur bij: Dhr. Ben Hazelhekke, Heeten, tel. 06-53697176 Dhr. Herman Oosterlaar, Heino, tel. 06-51645118 Dhr. Johan Meijer, Raalte, tel. 0572-354283 of per mail: info@klvl.nl.

KOERSBAL Dhr. Wim van de Berg, tel. 0572-381564 is contactpersoon voor de Koersbal geworden en daar zijn wij heel blij mee. Koersbal is elke vrijdagmiddag in de bovenzaal van het Trefpunt van 14.00-16.30 uur. Er is een lift aanwezig. Er kunnen zich nog enkele leden aanmelden.

 ONTMOETINGSDAG 8 november 2023 IN “DE BELTE” IN NIEUW HEETEN. THEMA: ”TEL UW ZEGENINGEN” Voor het 7e opeenvolgende jaar wordt er voor ouderen uit Heeten, Nieuw Heeten en Holten een ontmoetingsdag georganiseerd. Dit jaar wordt de ontmoetingsdag gehouden in “de Belte” , Zwarteweg 24 in Nieuw Heeten. Dit keer is het thema: “ TEL UW ZEGENINGEN”. Waar ben je dankbaar voor? We bezinnen ons deze dag op een gelovige levenshouding waarin we dankbaarheden kunnen geven en ontvangen. Waar ben ik in het leven blij om, of trots op? De dagindeling voor die dag: 10.00 uur: U bent van harte welkom in “de Belte” waar u wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en cake. 10.30 uur: We beginnen de ontmoetingsdag met een korte gebedsdienst waarna we op speelse en gezellige wijze met elkaar in gesprek gaan. 12.00 uur: Tijd voor de middagmaaltijd en daarna even ontspannen. 13.30 uur: Een gezamenlijk kopje koffie of thee. 14.00 uur: We besluiten de ontmoetingsdag met een viering met handoplegging. In de viering zal het gemengd koor uit Nieuw Heeten de zang verzorgen. De handoplegging in deze viering is een zichtbaar teken van ons geloof en onze wens dat God ons de hand boven het hoofd houdt, dat God ons beschermt, dat God ons kracht en zegen geeft. Na de viering is er een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje en een hapje. De onkosten (voor eten en drinken) zijn € 15,00 per persoon. Voor deelname aan deze ontmoetingsdag kunt u zich uiterlijk tot 25 oktober aanmelden bij: Heeten: Harry Vulink tel. 0570 – 531788 e-mail: vulinkh5@gmail.com Nieuw Heeten/ Holten: Ineke Herder tel. 0548-365336 e-mail: gmtherder@home.nl Als u geen vervoer heeft, dan kunt u worden opgehaald. Dat wel graag doorgeven bij uw aanmelding. Tevens doorgeven als u dieet wensen hebt. Van harte welkom bij de ontmoetingsdag op 8 november! Namens de geloofsgemeenschappen Heeten, Nieuw Heeten en Holten in samenwerking met de KBO en Zonnebloem.

RABO CLUB SUPPORT

Iedereen bedankt voor uw stem! Wij kunnen met de opbrengst vast weer veel betekenen voor onze senioren.

VERHUISBERICHT DOORGEVEN Het is belangrijk dat U bij verhuizing uw Nieuwe adres aan het secretariaat doorgeeft, mailadres corryherenbrink@gmail.com. Wilt U het ook doorgeven als U naar de Stevenskamp verhuist? Wij kunnen er dan zorg voor dragen dat U het Magazine op het nieuwe adres ontvangt.

Secretaresse KBO Heeten: Corry Kleinherenbrink. Tel. 0572381602.